OED (Otomatik Eksternal Defibrilatör) Eğitimi
OED Cihazı ilkyardım eğitimi almış kişiler tarafından kullanılabilen kullanıcıya kalbi duran kişiye yapılması gerekli olan anlaşılabilir talimatları sesli olarak veren kalbe elektrik şoku uygulamaya yarayan elektronik bir alettir.

OED (Otomatik Eksternal Defibrilatör) EĞİTİMİ

Eğitimin Amacı:

Sertifikalı ilk yardım eğitimi almış kişiler tarafından herhangi bir kişinin ani kalp durması veya kalp krizi geçirmesi durumunda profesyonel ekipler gelene kadar ilk müdahaleyi yapabilmesi için tasarlanmış elektro şok cihazlarının kullanılması için gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmak.

Yeterlilik:

Sağlık Bakanlığı Onaylı ilk yardımcı sertifika sahibi olmak gerekir.

Eğitim Süresi: 2 saat

Katılımcı Sayısı: En az 7 en fazla 20

Otomatik Şok Cihazı ilkyardım eğitimi almış kişiler tarafından kullanılabilen kullanıcıya kalbi duran kişiye yapılması gerekli olan anlaşılabilir talimatları sesli olarak veren kalbe elektrik şoku uygulamaya yarayan elektronik bir alettir. Eskiden kalbe elektrik şoku veren aletlerin kullanımı hastanelerde ve doktorlar tarafından yapılmaktaydı. Herhangi bir kalp durmasında elektrik şokunun erken verilmesi hayatta kalma oranını yükselttiği için Otomatik Şok Cihazları üretildi ve 2000 yılından sonra ilkyardımcının kullanımına sunuldu. (Otomatik Şok Cihazı) kullanmak için doktor veya sağlık çalışanı olamaya gerek yok, 16 saatlik ilkyardım eğitimi alan kişiler rahatlıkla Otomatik Şok Cihazını kullanabilir.

Otomatik eksternal defibrilatörler OED / AED (Otomatik Şok Cihazı) Bulundurulması Gereken Yerler?

Aile Sağlığı Merkezleri
Sağlık Ocakları
Hasta Nakil Ambulansları
Tüm amatör ve profesyonel spor kulüpleri
Spor Salonları
Okullar
Alışveriş merkezleri
Havaalanları ve uçaklar
Oteller
Devlet daireleri
Stadyumlar
Golf Sahaları
İbadethaneler
Plajlar, havuzlar
Restoranlar
Tren, otobüs ve metro istasyonları
Kırsal kesim ve köyler
Polis ve İtfaiye araçları
Apartman siteleri
Kurtarma hizmetleri

Ani kalp durması (kardiyak arrest) için en yaygın tedavi hangisidir?
Tek kelime ile ani kalp durması anında ventriküler fibrilasyon ve ventriküler taşikardi kurbanları için yegane kanıtlanmış tedavi “defibrilasyon” dur. Defibrilasyon için ise defibrilatör cihazı gerekmektedir.

Kalbi duran bir insanın her geçen dakikada yaşamda kalma şansı azalmaktadır. 10.dakikadan sonra araştırmalara göre hayatta kalma şansı sıfıra yakındır.

EĞLENİRKEN ÖĞRENMEK

Hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için e-posta, telefon veya iletişim formumuz aracılığı ile rahatlıkla irtibat sağlayabilirsiniz.